Българи изобретиха сгъващ се велосипед

YouTube

YouTube
Ако сте любители на здравословния начин на живот, то със сигурност сте и фен на велосипедите. Ако обичате да карате често колело, то тази новина определено ще ви развълнува.

А именно…

Изобретиха сгъващ се велосипед. Футуристичният модел се казва Halfbike (Халфбайк) и въпреки че името му води към асоциация за половин колело, той въобще не е половин. Напротив, новото изобретение си е цяло колело отвсякъде.

А най-хубавото е, че сгъващият се велосипед е измислен от българи. Това са двамата архитекти Мартин Ангелов и Михаил Кленов, пише  френският вестник Le Figaro.

Модерното колело тежи 8,2 кг и може да се сгъва и поставя дори в багажник – колко удобно, нали? Колелото е толкова леко, тъй като по-голямата му част е от алуминий.

За да го управлявате обаче трябва да стоите прав. Така реално все едно бягане, докато карате колело – две в едно, направо.

Алуминиевият велосипед се управлява в право състояние, а карането му съчетава две дейности – от една страна то напомня за бягане, от друга – класическо каране на колело, коментира вестникът.

Ето как става карането на Халфбайк:

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.