Начало BG Открития Българи изобретиха сгъващ се велосипед

Българи изобретиха сгъващ се велосипед

от LittleBG
0 Коментар
YouTube

YouTube
Ако сте любители на здравословния начин на живот, то със сигурност сте и фен на велосипедите. Ако обичате да карате често колело, то тази новина определено ще ви развълнува.

А именно…

Изобретиха сгъващ се велосипед. Футуристичният модел се казва Halfbike (Халфбайк) и въпреки че името му води към асоциация за половин колело, той въобще не е половин. Напротив, новото изобретение си е цяло колело отвсякъде.

А най-хубавото е, че сгъващият се велосипед е измислен от българи. Това са двамата архитекти Мартин Ангелов и Михаил Кленов, пише  френският вестник Le Figaro.

Модерното колело тежи 8,2 кг и може да се сгъва и поставя дори в багажник – колко удобно, нали? Колелото е толкова леко, тъй като по-голямата му част е от алуминий.

За да го управлявате обаче трябва да стоите прав. Така реално все едно бягане, докато карате колело – две в едно, направо.

Алуминиевият велосипед се управлява в право състояние, а карането му съчетава две дейности – от една страна то напомня за бягане, от друга – класическо каране на колело, коментира вестникът.

Ето как става карането на Халфбайк:

https://www.youtube.com/watch?v=uSO8AJBYLRU

0 Коментар
0

Подобни публикации

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност