Българи ще играят хоро на Шакира и Брайън Адамс насред Индия

http://www.artofliving.org/world-culture-festival

http://www.artofliving.org/world-culture-festival

България е една от 15-те нации, избрани да изнесат собствена фолклорна програма на предстоящия между 11 и 13 март в Индия „Световен фестивал на културата“, славещ с най-голямата сцена в света. Събитието се провежда от международната организация „Изкуството да живееш“. С него тя ще отпразнува 35-ата си годишнина.

Очаква се на фестивала да присъстват 3,5 милиона души от 155 страни. На сцена с големината на 6 футболни игрища ще се представят различни националности и култури.

България ще покаже своите фолклор и бит с внушителен народен танц с участието на 200 танцьори.

Хореографията е поверена на доказани професионалисти от столична школа, които организираха българското представяне на предходното издание на „Световния фестивал на културата“ през 2011 г. Тогава на Олимпийския стадион в Берлин, Германия, се изви българско хоро от близо 2000 танцьори, а Елица Тодорова направи шоу пред публика от 150 страни.

През май 2012 г. в зала 1 на НДК „Изкуството да живееш“ организира и Световен рекорд на Гинес с 333 каба гайди.

Фестивалът този март ще се проведе в индийската столица Делхи и ще отпразнува любовта, мира и разнообразието между народите чрез представяне на традиционни за всяка държава танци, музика, изкуство и кухня. По време на 3-дневните празненства градът ще бъде сборен пункт на народи от цял свят, а самото събитие ще е открито от посланика на мира и основател на „Изкуството да живееш“ Шри Шри Рави Шанкар.

Фестивалът има за цел да насърчи разбирателството между хора с различни произход, религии и националности, а с това и да отправи мощно послание, че целият свят е едно семейство.

www.wishbox.org

www.wishbox.org

Честванията по случай „Световния фестивал на културата“ се осъществяват с подкрепата на индийските Министерство на културата, Министерство на туризма, индийското правителство, както и на индийския премиер Наредра Моди.

Акцент в програмата са вековната история на йога и Аюрведа, която ще бъде представена със сценични изпълнения, информационни щандове и отворени занятия. Друг ключов акцент ще бъдат три медитации за световен мир.

Сред знаменитостите, потвърдили участие, са Шаги, Шакира и Брайън Адамс. Други известни лица, които също са заявили че ще присъстват, са шестият генерален секретар на ОНН Боутрус Гали, Нанси Пелоси – конгресмен от Камарата на лидерите в САЩ, Катерин Кларк, конгресмен от САЩ, бившият премиер на Бутан Джигме Тинли, Хакубун Шимомура, министър на образованието, културата, спорта и науките на Япония, Югрен Тритин, член на немския парламент, Наян Бин Мубарак АлНахян, министър на културата, младежта и развитието на ОАЕ.

А тук може да видите пълната програма Program!

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×