Радостна новина! Руснаците почиват в България и тази година

руски туристи

Терорът в Турция отблъсна руските туристи от южната ни съседка. А това пък е добра новина за родния туризъм, показват данните.

А именно – въпреки очакванията за спад на руските туристи у нас, фактите говорят друго.

Радостна новина! Руснаците почиват в България и тази година. България е най-популярната дестинация за тях и тази година.
Данните са на руската компания ВТБ Застраховане след проведено проучване за туристическите предпочитания на руснаците на базата на продажбите на застрахователни полици, които важат в чужбина.

Най-популярната дестинация за руските туристи през 2016 г. изненадващо се оказва България, за която са закупени най-голям брой застраховки от туристи. В сравнение с миналата година търсенето към България от страна на руснаците се е увеличил с 42% показва проучването.

На второ място изненадващо се нарежда Испания, въпреки че страната е била избрана от два пъти повече руски туристи, отколкото през 2015 г.

Трябва да се отбележи обаче, че по време на криза има по-голямо търсене на оферти от тип Last minute, които испанските туроператори предлагат в изобилие.

Третото място делят държавите Италия, Тайланд и Русия. И ако Италия и Тайланд отдавна са обичани и посещавани от братушките, то пътуванията из родината им през тази година бият всички рекорди – красотата на руската страна е станала шест пъти по-привлекателна за тях.×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.