Ето я новата Царица на розата, китайска телевизия ще я снима

littlebg.com

община Карлово

Карина Димитрова, 17-годишна ученичка от СОУ ,,Христо Проданов“,  е „Царица на розата – Карлово 2015“. Тя бе избрана измежду 14 кандидатки на традиционния в града конкурс, приключил много късно снощи. Кметът Емил Кабаиванов дари на новата владетелка на Розовата долина статуетка-приз „Златна роза”. Карина ще бъде главно действащо лице по време на Празниците на розата, които започват на 30 май.

Красивата карловка стана лице и на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Катя Стайкова, директор на „Връзки с обществеността“ на Асоциацията, която бе част от журито, подари на Царицата на розата Царицата на козметиката – най-висшия клас българска козметика – марката BIOROSE, която се произвежда в „Българска роза“ – Карлово.

Г-ца Стайкова обяви и добрата новина – Карина ще бъде едно от лицата във филма, който в началото на юни китайска телевизия ще снима за Пловдив и Розовата долина. Във снимките със сигурност ще участват и подгласничките на победителката – класираната на второ място Мария-Луиза Тодорова и на трето – Лора Белперчинова.

Всички 14 участнички получиха награди и грамоти от Община Карлово, “Българска роза” АД Карлово, “Дит Комерс” Карлово, Регионален седмичен вестник “Диалог”, Фондация за биологично земеделие “Биоселена”, Спортен клуб “Флекс”, Българо-китайска асоциация за бизнес развитие и други спонсори.

За доброто настроение на публиката се погрижиха популярната българска изпълнителка карловката Нели Петкова, Клуб за спортни танци “Роза” гр. Казанлък и водещият – актьорът Атанас Чопов.

Час преди конкурса кметът Емил Кабаиванов се видя с дамите, които от 1972 г. до сега са носили короната „Царица на розата“. По време на първата по рода си среща всяка от красавиците получи от градоначалника кристален сувенир с гравирана роза. А той самия бе дарен с уникалния фотоалбум „65 години Българо-китайски отношения през обектива на агенция Синхуа“.

„Пожелавам китайските туристи да открият този прекрасен край на нашата татковина“, каза при връчването му Катя Стайкова от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. И подсказа как да стане това: „Да ги привлечем като организираме по време на цъфтенето на розите меден месец за китайските младоженци. Точно по този начин Швейцария е спечелила индийските туристи“.

littlebg.com

община Карлово

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×