Начало Новини Ето това е София 2018 – Европейска столица на спорта

Ето това е София 2018 – Европейска столица на спорта

0 Коментар

8
София разкри преимуществата си като Европейска столица на спорта за 2018 година. Специален 3-минутен клип бе представен пред аудиторията, като в него кметът на София Йорданка Фандъкова отправи тв послания и изтъкна основните приоритети на градската управа по отношение на спорта, като отбеляза че най-важната цел на кампанията се съдържа в мотото „Спорт близо до дома“.

На събитието стана ясно, че София ще предаде щафетата на Будапеща като европейска столица на спорта през 2019 г.

От 2018 г. ACES вече ще определя и „световни столици и градове на спорта“, като за тази цел стартира глобален формат през 2018 г. с помощта на основни международни организации като Обединените нации.

„След успеха в Европа, разширяваме дейността с търсене и популяризиране на добрите спортни примери и практики по цял свят. Така предоставяме възможност на обществата да се обединят в името на активния и здравословен начин на живот за всеки“, обяви президентът и основател на организацията Джан Франческо Лупатели.

Същевременно стана ясно, че Русе е европейски град на спорта. Това стана по време на годишната среща на АСЕS Europe, която завърши тази вечер в Брюксел. Изборът е базиран на възможностите и намеренията на дадено населено място, като се приема, че спортът е фактор, който влияе върху развитието на обществото, подобряване качеството на живот, съдейства за доброто здраве и интеграцията на отделните социални общности

Удостоверението на Русе за Европейски град на спорта бе връчено на кмета Пламен Стоилов лично от президента на ACES Europe Джан Франческо Лупатели по време на тържествена церемония в една от залите на Европейския парламент. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от варваските атаки срещу невинни хора в последно време.

Лупатели посети Русе преди няколко месеца за да се увери във възможностите и намеренията на местните хора и управници. Кметът на крайдунавския град благодари за признанието и изказа надеждата си титлата да бъде стимул градът да стане „още по-хубав и спортен“ през следващата година. В града наскоро бе открита голяма спортна зала, която очаква следващата година потвърждение за домакинство на Световното първенство по спортни танци.

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност