Учат на родолюбие българчетата с „Картите на Княжество България“

Музейна работилница за деца – „Картите на Княжество България“ отвори врата в Кюстендил. Първите й посетители бяха първокласникът Ерик и четвъртокласниците – Моника и Александър.

„Всяка игра предлага различни задачи и работилницата завършва с въпроси, за да проверим наученото от децата. Игрите са – картография, редене на пъзел, изследване на картите на България, мозайка и др. Първо искаме да запознаем децата с тази част от историята на България – Съединението и Независимостта на България.

Държавата ни е била освободена в по- голяма територия, но по- късно е отново разединена и после българите са имали смелостта да си отвоюват Съединението от Великите сили и чрез войната със Сърбия. Опитваме се с тези работилници да възпитаваме в децата дух на родолюбие, патриотизъм и това да отстояват правата си“, разказа пред Дарик Мирослава Таскова.

През юни музейната работилница бе посветена на Празника на черешата, като децата плетоха кошници от вестници. През юли, по повод годишнина от битката при Велбъжд, участниците в работилницата правиха шлемове от картон.

Темата през август бе- Панагия / Въздигане на хляба /, като децата месиха и пекоха хляб, и мелиха брашно в хромел, най- древната мелница, на 6 000 години.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.