Колко българчета са се родили тази година?

българчета

Кой българчета са се родили тази година? Отговорът на този въпрос никак не е приятен.
Оказва се, че през 2016 г. България ще отбележи исторически рекорд за най-малко родени деца, откакто се води статистика за това.

Графики "Тази сутрин"
btvnovinite.bg

А именно – до вчера на територията на страната ни са родени 59 633 деца и вероятно до края на годината този брой ще прескочи границата от 60 000, но с много малко.

До момента рекордът за най-малко родени деца „се държи” от 1997 г., когато ражданията бяха 64 125. За сравнение през 1950 г. новородените са били 182 571, припомня бТВ.

Графики "Тази сутрин"
btvnovinite.bg

Само в три области на България тази година има по-голям брой раждания от миналата – във Велико Търново (с 286), София – 177 и Бургас (където ръстът обаче е минимален, 16).

Особено голям отрицателен прираст има в област Пловдив (- 425), а най-големият относителен отрицателен прираст е в Хасково.

Графики "Тази сутрин"
btvnovinite.bg

Показателна е ситуацията във Видинска област, където – за цялата област – ражданията до момента са 386. Миналата година са били съвсем малко повече – 407.

Хората, напуснали България, тази година са 28 хил., а дошлите са 25 хил. Сред пристигналите у нас най-многобройни са гражданите на Сирия, Русия и Турция.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.