„Космически гласове“ спечели „Нека пеят народите“

cosmicvoices.com

cosmicvoices.com
Поредно призвание за българския талант. Хорът „Космически гласове“ грабна голямата награда на Международния хоров конкурс „Нека пеят народите“ на ЕС за радио и телевизия, съобщава БНР.

Българките спечелиха първа награда, като победиха с невероятните си гласове 9 хорови състава. В конкурса, който бе в Германия, участваха състава от България, Дания, Румъния, САЩ, Австрия, Германия, Швеция, Великобритания и Латвия.

cosmicvoices.com

cosmicvoices.com

„Много сме щастливи, защото за нас беше чест да бъдем селектирани сред много и прекрасни хорове от световен мащаб и да стигнем до този финал. Това не е никак малко“, сподели развълнувана основателят и диригента на хор „Космически гласове“ Ваня Монева.

По думите й българките са били най-интересните като характер и харизма. „Няма нищо по-хубаво от това български хор да спечели най-сетне първа награда. Доста време в годините назад български хор не е печелил награда в този тъй престижен конкурс и бих искала да сме добър полазник, за да може след нас във времето много хорове да спечелят“, каза още диригентът.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.