Единственият музей на бирата у нас отвори врати отново

Загорка

Загорка

6 години след своето откриване „Светът на Загорка“, единственият музей на бирата в България, отвори своите врати, за да посрещне любителите на пивото с обновена експозиция и още по-интересен бирен тур.

Обновената експозиция включва за първи път помещенията на старото пивопроизводство, където са представени и четирите етапа на развитие на пивоварна „Загорка“ – Пивоварна „Бъдещност“ (1902-1911 г.), Пивоварна „Тракия“ (1917-1927 г.), Възстановяване на пивоварното производство и развитието му във фабрика „Загорка“ (1947-1993 г.) и присъединяването на пивоварна „Загорка“ към семейството на Heineken (1994 g. – до днес).

Загорка

Загорка

Също за първи път посетителите на “Светът на Загорка“ ще могат да видят отблизо и старото варилно, което също е реновирано. Вълнуващ финал е подготвен и в последния етап на бирения тур, където гостите разглеждат големите зали пакетиране, а за първи път ще имат достъп и до пакетиране на стъкло.

„Светът на Загорка“ включва и специално посещение на Дегустационната, където любителите на бира могат да опитат жива бира „Загорка“.

Загорка

Загорка

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×