Начало Стара планина Козаревец – селото, в което WiFi и театър не са чужди думи

Козаревец – селото, в което WiFi и театър не са чужди думи

1 Коментар

 

littlebg.com

bTV

В едно село в България хората не се притесняват за бъдещето си. Защото  Козаревец всичко е в разцвет. Селото печели европроекти на килограм, цялата земя се обработва, като дори има WiFi.

Местното читалище в с. Козаревец е напълно ремонтирано по проект на оперативна програма „Регионално развитие“. В сградата има информационен център, библиотека, творческа работилница и ловно-рибарско дружество. Читалището е винаги отворено и има локално парно.

Най-голяма гордост е местният театър. В лясковското село има стари театрални традиции. Няма местен фестивал, от който да не са се прибрали с награда.
Пред читалището е издигнат паметник на актрисата Мариана Димитрова, родена в Козаревец през 1954. Поколения българи ще я помнят с ролите й във филмите „Осъдени души“ и „Мъжки времена“.

На няколко метра от читалището подготовката за Великден е започнала. Бабите от пенсионерския клуб са омесили най-хубавите си козунаци, не издават тайната на агнешкото, но с радост позволяват на най-малките да помагат в приготовленията.

Козаревец е притегателен център и за местните инвеститори. В селото има малък мебелен завод, баластерна, маслобойна, фабрика за биогориво и сладкарска къща, която изнася продукцията си в Иран.
Преди няколко дни е започнал строежът на многофункционална спортна площадка за 6 вида спорт по Програмата за развитие на селските райони. Предстои ремонт на детската градина, а съвсем скоро в парка пред читалището ще бъде построена външна сцена, скейтборд рампа и маси за шах.
Мечтата на кмета е да бъде подновена остарялата селска канализация, споделя Парашкев Парашкевов пред bTV. А последната му гордост е победата на местния футболен отбор в междуселското първенство.
1 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност