Българско приложение в помощ на фотографите

фотографи
Българско приложение в помощ на фотографите. Благодарение на него снимките се превръщат в произведения на известни художници.

Мобилното приложение Lucid дава възможност всяка снимка на потребителите му да бъде променена в стила на Ван Гог, Пикасо или други знаменити майстори, съобщават създателите.

„Някога запитвали ли сте се какво щеше да е чувството, ако Пикасо беше създал ваш портрет? Или как щеше да изглежда котката ви, нарисувана например от Ван Гог? Е, вече е възможно да разберете това, благодарение на новото мобилно приложение Lucid, създадено от двама български ИТ специалисти.

То позволява всяка снимка в телефона ви да бъде променена в стила на някои от най-известните художници. За целта приложението използва изключително иновативна технология за изкуствен интелект, разработена от българския екип, която симулира начина, по който работи мозъкът на съответния художник“, посочват те.

„От години следя тенденциите в сферата на изкуствения интелект и машинното обучение, което ми позволи да изградя едно наистина иновативно решение, способно да промени начина, по който създаваме и споделяме визуално съдържание. Това, което прави Lucid, на практика е да вземе вашата снимка и да я смеси със стила на известен художник, взаимстван от негова популярна картина.

Резултатът е наистина магически, а доказателство е огромният интерес, който вече наблюдаваме към приложението“, споделя Георги Стоянов, съосновател на проекта.

Младежът има зад себе си кариера в някои от най-големите софтуерни корпорации в световен мащаб, но се отказва от нея, за да стартира собствен бизнес, заедно с друг млад ИТ специалист – Никола Иринчев. Двамата имат зад гърба си един стартъп проект, а Lucid е новото им предизвикателство. То съчетава интереса им в области като изкуствения интелект (artificial intelligence), невронните мрежи (neural networks) и машинното обучение (machine learning) с една насочена към крайните потребители идея.

Засега екипът експериментира със стилове на художниците Винсент Ван Гог, Пабло Пикасо, Василий Кандински и др. Предстои добавянето и на още.

Приложението може да комбинира всяко изображение с всеки стил на включените в него художници и позволява на потребителя на практика да създаде собствено произведение на изкуството.

Работи лесно – достатъчно е потребителят да избере снимка от своя архив, да избере предпочитания стил на известен художник и след броени минути получава готовата „картина“.

Използва се безплатно.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×