Учредиха нов национален литературен писателски клуб

logo-lazarus-white

Клуб на авторите, творящи в областта на хоръра (разкази и романи на ужасите) бе основан в началото на 2016 година в София. Инициативата е на Бранимир Събев, автор на четири сборника с разкази, който е и председател на сдружението.

Клубът носи името LAZARUS в чест на трагично загиналия в края на миналата година талантлив български писател и преводач на Стивън Кинг и Лъвкрафт – Адриан Лазаровски.

Сред имената на учредителите на клуба личат още тези на Сибин Майналовски (зам.-председател и автор на три сборника с разкази на ужасите, фантастика и фентъзи), Явор Цанев от Русе (почетен председател, автор на множество сборници и собственик на най-голямото издателство в България, специализиращо се в издаване на т. нар. „ъндърграунд-литература“ – GAIANA) и Иван Атанасов от Пловдив (секретар на сдружението, талантлив преводач и писател).

В членската маса на клуб LAZARUS са още Елена Павлова (Монтана), Александър Драганов (София), Димитър Цолов (Враца), Донко Найденов (Белоградчик), Иван Димитров (София), Коста Сивов (Стара Загора), Валентин Попов (София), Александър Перентидис (София), Делиян Маринов (Севлиево), Иван Величков (Пазарджик), Александър Цонков (София), Симеон Трифонов (София), Радослав Колев (София), Марин Трошанов (София), Слави Ганев (София), Добрин Добрев (Пловдив).

Една от първите инициативи на новосъздаденото сдружение ще бъде издаването на сборник с разкази на патрона на клуба Адриан Лазаровски, като подробности относно това събитие ще бъдат оповестени по-късно през годината.

Учредителите на клуба обещават още много приятни изненади за всички любители на некомерсиалната литература с надеждата, че рано или късно българските издателства ще обърнат подобаващо внимание на този жанр, набиращ все повече и повече почитатели в световен мащаб.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.