Учени доказаха – овчето мляко лекува тумори

Киселото мляко отдавна ни представя пред света. Японци, китайци, германци – всеки по света консумира от невероятния продукт, който има доказани здравословни качества. И и е български.

Сега пък учени установиха, че овчето мляко лекува тумори. В овчето мляко от стада на надморска височина над 1200 м има повишено съдържание на линолова киселина, която е с доказано лечебен ефект при туморни заболявания. Това показват резултатите от изследване на българо-швейцарско-немски екип, съобщи проф. Венелин Кафеджиев, научен секретар на Филиала на ВСУ.

Според проф. Кафеджиев изследванията на екипа са показали, че именно в овчето мляко от планинските райони съдържанието на линолова киселина е най-голямо, а резултатите от проучването са представени на научен форум в Германия.

Дългогодишният опит показва, че родопските хранителни продукти имат определено екологичен и здравословен ефект, което според изследванията се дължи главно на специфичния климат и природните условия, допълни проф. Кафеджиев пред БТА.</
519x378

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.