Няма да повярвате къде емигрират руснаците

Поморие littlebg.com

„Можете да си купите апартамент в България на брега на морето евтино“ – това се оказва ключовият израз за руснаците, търсещи имот у нас. По този начин те се ориентират в морето от оферти на пазара на имоти у нас.

Така се получава, че България е на първо място като предпочитана дестинация за емиграция на руснаците. До тези изводи водят данните на руската търсачка Яндекс от октомври 2014 г., цитирани от gazeta.ru.

Конкуренцията за руски емигранти ни правят Черна гора и Кипър. Според проведената анкета на руския сайт братушките търсят страни с благоприятен и топъл климат. Те биха емигрирали в страна, в която се говори близък до руския език, каквато е България.

Друг водещ критерий е лесното издаване на разрешително за пребиваване. В това отношение съвсем естествено България повежда в тяхната класация и се превръща в предпочитано място за емигриране.

Яндекс отчита 61 000 търсения от руснаци за България като място за емиграция, като същевременно страната ни е на водеща позиция по търсенията за място за почивка сред руснаците. Освен това най-много гражданите на Русия се интересуват как да си купят имот в България.

5 коментара

  1. Jordan 21/05/2017
  2. Jordan 21/05/2017
  3. Jordan 21/05/2017
  4. Jordan 21/05/2017
  5. Jordan 21/05/2017

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×