Нов живот за стари търновски къщи

община Велико Търново

община Велико Търново

Продължават ремонтите на стари търновски къщи, извършвани от собствениците им с дарение, което бе договорено от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

Материалите бяха осигурени безвъзмездно още преди година, а благодетел е българското представителство на голям австрийски концерн. Продължават ремонтите на стари търновски къщи, извършвани от собствениците им с дарение, което бе договорено от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

Материалите бяха осигурени безвъзмездно още преди година, а благодетел е българското представителство на голям австрийски концерн. Благодарение на дарението притежателите на сгради по ул. „Стефан Стамболов” и около площад „Велчова завера” получават напълно безплатно бои, мазилки и орнаменти за фасадите.

Единственият разход за тях остават строително-монтажните дейности.  Община Велико Търново улесни допълнително собствениците на историческите къщи по главната алея към крепостта Царевец, като изготви проектни фасадни планове.

В разработките за т.нар. „фронтове на главната улица” място намират по дванадесет сгради, които са разположени от двете ѝ страни. Наскоро бе завършен първият ремонт на сграда, за които са използвани част дарените на Община Велико Търново строителни материали.

Тя се намира в началото на ул. „Стефан Стамболов”, малко след разклона към площад „Велчова завера” и улица „Опълченска”.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.