Китайците ни смятат за дълголетници, защото…

Интернет

ИнтернетБългарите живеят дълго благодарение на млякото. Това смятат китайците, които използват активно интернет търсачката Baidu, пише Foreign Policy.

Изданието е съставило карта, в която са отбелязани най-употребяваните фрази, свързани с европейски държави, употребявани от ползвателите на най-често използваната интернет-търсачка в Китай, Baidu.

Според нея китайците смятат, че руснаците „обичат да се бият“, в Украйна „жените са красиви“, в Турция „се противопоставят на Китай“, шотландците „искат независимост“, а в Норвегия „не е студено“.

Данните, показващи, че китайците смятат българите за дълголетници заради киселото мляко, никак не са изненадващи.

По последни данни, подобно на мнението на китайците, на 64 млн. японци закуската им е типично българска. От 128 милионна Япония половината население слага на трапезата си сутрин българско кисело мляко. Така японците се хранят здравословно и вкусно.

Коментар

  1. Людмил 12/12/2015

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.