Уникално! Откриха фигури на древнобългарски жреци на Великденските острови

Facebook

Facebook

Уникален разказ обикаля Фейсбук, публикуван от Ошо Алия. От него става ясно, че археолози се разкопали статуя на Великденските острови и това, което видяха отдолу е изумително.

Каменните колоси, наречени Моаи, са всъщност фигури на древнобългарски жреци, пренесли на далечния остров българските ритуални танци на жреците, облекли животински или птичи маски с пера на главите си. Ясно могат да се видят сцени от тези български жречески танци, изобразени на гърба на Моаите, както и древнобългарски рунически знаци.

Дори и върху Великденските острови е запазен култа и почитанието към Древнобългарската богиня Майка, наричана Ма в най-дълбоката ни древност.
Моаите са били хората на Ма, Богинята майка на плодородието. Подобно на българските тракийски жреци, те са принасяли богопочитание на Ма в така наречените у нас Тракийски или Орфееви мистерии. Днес тези Мистерии са запазени у нас като Кукерските танци!

Дори племето, построило някога Огромните статуи на Моаите, за да осветяват пътя на древнобългарските мореплаватели и почитатели на Богинята Майка Ма, носи Древнобългарското име Рабанъй. РаБаНъй означава Ра (Бог Ра Абсолют на Древните българи) Ба (Бог, Бащата на древните хора) Нъй (Ние, Наш). Рабанъй са смятали себе си за наследници на Гарите/БалГарите хората на Бог Ра.

Някога хората са били един народ, говорели са един език и са споделяли една духовност. Те са се наричали Хората на Бога Слънце БаЛ / Ба Ален или още Бъ/а/лгари. БаЛ означава Божествена светлина или Богът Слънце на български език. Тези хора създадоха системата на йогата – йога, йок, иго е българска дума, означаваща впрягам, свързвам заедно.

Древните българи, нашите общи предци са познавали чудесно своето тяло, ум и душа и създадената от тях йога система е била предназначена за лекуване и балансиране на физическото и психическото им здраве. В йога системата, запазена и до днес в Индия, особено място се отделя на точката под пъпа, на три пръста под пъпа, която се счита за точката на живота и смъртта – през нея влиза и излиза живота.

Facebook

Facebook

 

Наричали са тази чакра Манипура чакра със значение Ман – човек и Пура/Пра/Бра – божествената му същност. През Манипура чакра човекът е идвал и се е връщал към Бога Ра / БаРа, както са го наричали Древните българи. Ето защо Древнобългарските жреци са отделяли голямо внимание на Манипура чакра в своите Древнобългарски духовни мистерии. Освен че са изобразявани навсякъде около земното кълбо с котлета, пълни със светена вода или вино, с кукерски животински маски и държащи животни или змии и птици в ръцете си, Древнобългарските жреци често са изобразявани с ръце поставени върху Манипура чакра. Тези статуи на жреците ни са намирани както върху Великденските острови, така и върху Гьобекли тепе на Древна Турция. Намирани са практически по цялото земно кълбо, както показва статията по-долу.

За значението на Манипура чакра за Древните българи говори и запазеното и до днес традиционно облекло, в което жените ни са носели тежки златни, сребърни или медни пафти точно върху Манипура чакра, точката на живота и смъртта.

Facebook

Facebook8 коментара

  1. 5ko 14/06/2015
  2. Виктория 13/02/2016
  3. Виктория 13/02/2016
  4. Ник 14/02/2016
  5. Вакрилов 14/02/2016
  6. Ангел 15/02/2016
  7. simo 17/02/2016

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.