Паметникът на цар Самуил влезе в „страшна класация“

482318_v1

Всички ние искаме да оставим след себе си наследство, независимо дали това ще е любящо семейство, огромно състояние или световен рекорд. И в един момент някои скулптор може да ви увековечи чрез зле замислена статуя, която ще тероризира идните поколения за цяла вечност (или поне докато някой не подаде молба в градоустройството и не претопят посмъртния ви образ в чисто нова детска площадка).

Вижте класацията на сайта cracked.com, в която авторите подреждат 8 статуи на известни личности, които изглеждат абсолютно безумно. Интересното тук е, че в класацията попада и една българска статуя. Предполагам, за някои няма да е изненада, че това е именно новата статуя на цар Самуил, която събра много положителни и отрицателни коментари.

8. Паметникът на конфедерацията, който иска да изяде децата ви

Някои американци, на юг от границата между Мериленд и Пенсилвания, са „малко объркани“ относно Гражданската война. Някои се опитват да рационализират войната, осмисляйки причината за нея като нещо различно от робството, докато други развяват знамена и строят паметници като завещание за славните дни. Имайки предвид това ви представяме статуята на генерала от Конфедерацията Нейтън Бедфорд Форест

481470_v17. Люсил Бол, поглъщащият души

Нека да е ясно едно нещо: Ако някой артист заслужава статуя в негова чест, това е Люсил Бол. Заедно със съпруга си Деси Арназ, тя направи телевизията нещо, което хората започнаха да искат в домовете си. Създаде продуцентска компания, прокара идеята за повторения на предаванията, наложи снимките на шоута с много камери и даде зелена светлина на „Стартрек“ и „Мисия невъзможна“.

За съжаление, човекът, който е проектирал паметника на Люсил Бол вероятно не е мислил за героини, а за хероин. Статуята е открита през 2009 г. и плаши до смърт местните жители и досега.

481484_v26. Огромното, преследващо, златно лице на Джералд Форд

Джералд Форд е забележителен с това, че е един от двамата души, успял да се изкачи до офиса на заместник-председател и президент на Съединените щати, без изобщо да бъде избран на избори (другият е Франк Ъндърууд). Той е също така забележителен с това, че е единственият президент на САЩ, посетил Mackinac Island в Мичиган. Това е било достатъчно за тях, за да поръчат бюст на Форд.

„Но ние искаме да изглежда, като че ли е изработена от масивно злато“, казва народът. Но днес повечето хора го оприличават на статуя от Великденския остров.

481464_v15. Българския цар, който гледа в душата ти

Цар Самуил е бил важен лидер в българската история, разширил българската империя в Албания, Сърбия, и Гърция, докато е държал Византийската империя в залива. Естествено, такъв гадняр-завоевател изисква подобаващо гадна статуя, но тя трябва да отразява, че е имал и мека страна и е дълбоко загрижен за благополучието на своите войници. Така че, художникът зад тази статуя, която се намира в българската столица – София, решава да направи очите му „светещи с вътрешната светлина.“ И това не е фигуративно изявление.

Виждаш ли? Не можеш ли да познаеш по лазерната светлина от Сблъсъка на титаните колко дълбоко загрижен е той? В интерес на истината, намръщените и сбърчени вежди, могат да бъдат напълно оправдан признак за стрес. Така или иначе, нека всички задружно обещаем да запазим този човек и официално лудите му очи далеч от нас, за да не изгори света с погледа си.

481508_v14. Огромната плащеница на Том Круз има огромни топки! ?

Ако някога сте се чудили как изглежда любимата ви знаменитост гола, не е нужно да ровите в телефона си или да се надявате на секс касета. Ако имате достатъчно пари, можете да имате концептуалните творби на голи знаменитости, които Даниел Едуардс създава за вас и в името на изкуството. Докато някои хора на изкуството може да приемат по-горните творби като безвкусни и повод за незначителни комисионни, Едуардс с радост ще ви вземе парите и ще създаде, каквото и да е пожелало, изкривеното ви мръсно подсъзнание.

Някои от предишните му, полемични творби включват голата Анджелина Джоли, кълчейки се върху голия Брад Пит, раждащата, гола Бритни Спиърс, а дори и бюст на Хилъри Клинтън, почти по бюст.

481460

  1. Чудовището на Стийв Джобс

Нали знаете как научно-фантастични филми като Мухата показват инциденти при телепортация, които съединяват няколко тела в обезобразено, неописуемо чудовище? Ние мислим, че филмът е вдъхновен от този ужасяващ паметник на Стийв Джобс.

Представете си края на Терминатор 2, само че накрая вместо да хвърли граната, Арнолд хвърля руска пишеща машина.

Избрана от над 10 000 варианта, тази статуя представлява бюст на Джобс на върха на обелиск, числата 1 и 0 (той се е занимавал с компютърни истории, ако сте забравили) и две произволно заварени букви от кирилицата. Трябва да е било след полунощ и майката на художника да му е казала, че трябва да си ляга и да се откаже от недовършения си проект за часа по бит и техника на следващия ден. 

481480_v1

  1. Паметника в Казахстан, който изглежда като героите на Толкин
Руският учен Евгени Михаелис и казахският поет Абай Кунанбаев са важни фигури в историята и изкуството на Казахстан. Всъщност толкова важни, че са им построили статуя .. като хобити, правещи си селфи.

481474_v1

  1. Огромният пакет на Кристиано Роналдо

Първите футболисти, които изскачат в главата на един средно-статистически американец, Дейвид Бекъм, Пеле и Кристиано Роналдо. Имайки предвид, че в Португалия не са се родили много известни личности от Епохата на откритията до днес, желанието на родния град на Кристиано Роналдо да го удостои с паметник, звучи логично. Това, което не е логично, е защо са сложили на статуята му огромен пенис. Или защо той сам си е сложил чорапи в боксерите.

481502_v2

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.