София – расте, но не старее! А познаваме ли я?

YouTube

YouTube
София е столица на България. „Расте, но не старее“ – девизът на столичния град разкрива нейните много лица.

Но дали познаваме София? Нова видео поредица, наречена „Sofia Means“, ни помага в това начинание. Видеата са за чужденци, но биха били полезни и за българи.

„Хората, замесени в реализацията, са хора, които обичат София. Видеата са 9 и засягат всички туристически модули: история, зелен град, бизнес, култура, религиозен туризъм, нощен живот, цветове, вкусове и атмосфера на града. Екстремните спортове са засегнати в темата Зелена София“, обяснява Божидар Велинов, режисьор на видеата.

Именно в „Зелена София“ можем да видим и едно познато за повечето запалени по екстремни спортове лица – това на Оги Начев. Той е виновник за едно от най-щурите и екстремни предавания в ТВ ефира – „Дивата муха“. Герой във видеата е и фрийрънрът Илко Илиев, когото можем да видим и в отскок на корицата на есенния брой на списание 360°.

Идеята за „Sofia Means“ е на Общински културен институт – Музей за история на София, който откри врати тази година. Те си партнират с ОП “Туризъм” на Столична община.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.