Студенти празнуват 8 декември на езда вместо в кръчмите

6d00c12bde6a8ef539621cd606ac11ea_XL

Студентският празник наближава и с него започва суматохата за резервации на заведения, кръчми, хотели, дискотеки и т.н. Всяка година празнуващите отбелязват 8 декември с безпаметна доза напиване и тежък махмурлук след това.

За щастие вече се намират студенти, които не ги влече нощния запой и предпочитат да прекарат празника по-приятно и разнообразно сред природата.

Условия за това им предоставя разложкото село Бачево, което отчита напоследък сериозен наплив от студенти около 8 декември. Младежите посещават селото с цел да яздят елитни коне и да препускат с тях из Рила планина. Някои дори плащат допълнително, за да се облекат като български хайдути, като каубой или да развяват бутафорни пистолети и пушки.

„Най-важното е, че всички студенти са доволни от преходите си в планината с нашите коне. Те най-често траят от 1 до 3 часа, включват и обяд. Гощаваме ги с домашни ястия, правим им и капама“, разказват работници в конните бази, пише Гласувам за България.

Баби от Бачево пеят и точат баници за младите гости. По време на ездата пък студентите виждат различни исторически и природни забележителности в полите на Рила планина. Те посещават параклиса „Свети Георги”, минералния извор в местността Банище, чиято вода лекува дерматични болести.

Собствениците на конните бази разказват, че ездата струва по 30 лева на час, но те правят отстъпки за студентите.

За тях е важно, че си доставят истинско удоволствие и много емоции. Наслаждават се на прекрасни гледки към планините Рила, Пирин и Родопите, минават през живописни местности”, казва Иван Наков, собственик на една от модерните конни бази.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×