Търсят се 10-те изявени млади българи

littlebg.com

The Outstanding Young Persons – TOYP

Junior Chamber International – България стартира за пръв път у нас световно известния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът цели всяка година да бъдат отличавани  млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Номинациите ще се приемат до 30 април 2015 г. чрез попълване на електронния формуляр на goo.gl/iiAmq6. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

– Бизнес, икономика и/или предприемачество;

– Политика, право и/или постижения в държавната администрация;

– Академични постижения или лидерство;

– Културни постижения;

– Морално лидерство и/или защита на околната среда;

– Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;

– Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;

– Научни и/или технологични разработки;

– Личностно развитие и/или постижения;

– Иновации в медицината.

Кандидатурите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI и след това одобрените номинации ще бъдат оценявани от специално жури. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония на 27.05.2015 г.

Победителите ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP, чийто финал ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI в периода 3-8 ноември 2015 г. в Каназава, Япония.

Признанието за заслугите на хората с не толкова голям опит и издигането на професионалното и личностното развитие и постижения като идеал за обществото са основни цели на проекта.

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминава през редица трансформации. От 1983 г. те се превръщат в официален проект на организацията и започват да се провеждат и в останалите държави, където има представителства на JCI.

С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър, Лари Холмс и пр. Четирима души от известния американски род Кенеди също са носители на наградата Ten Outstanding Young Persons (TOYP). През 1946 г. 29-годишният Джон Кенеди е отличен в категорията National Affairs.

На същата възраст и в същата категория през 1954 г. награда получава Робърт Кенеди. През 1967 г. на 35 години наградата е връчена и на Едуард Кенеди. През 1999 г. на 37 години Тед Кенеди е отличен в категорията Human Improvement.

Информация за наградите TOYP в България можете да следите в интернет на адрес http://toypbulgaria.jci.bg/ и във Фейсбук на https://www.facebook.com/toypbulgaria.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×