Американското посолство у нас: Марк Зукърбърг е внук на български имигрант в САЩ!

facebook.com/zuck

facebook.com/zuck

Американското посолство в България определи Марк Зукърбърг като „внук на български имигрант„.

В съобщение в официалната Фейсбук страница, придружено с писмото на шефа на социалната мрежа до новородената си дъщеричка Макс, Американското посолство у нас пише, че Марк е с български корени.

Създателят на Фейсбук стана баща и обяви, че ще даде за благотворителност 99% от стойността на акциите си.

Досега Марк Зукърбърг не е казвал, че е с български корени, но въпреки това фалшивата новина за това стигна и до македонските медии като Плус Инфо и Локално.МК, припомня още front.bg.

„До края на живота си Марк Зукърбърг планира да дари 45 милиарда долара за добри дела. Обявявайки раждането на дъщеря си Макс, един от създателите на Фейсбук, който е внук на български имигрант в САЩ и жена му Присила Чан казаха, че ще дарят 99% от дяловете си във Фейсбук за добри дела“, бяха написали от американското посолство.

Грешката им бързо бе поправена, като от посолството изтриха поста във Фейсбук.

front.bg

front.bg

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.