Веско Ешкенази става част от НИМ

НИМ

НИМ

Световноизвестният български цигулар Веско Ешкенази стана част от екипа на Националния исторически музей (НИМ), работещ по реализирането на международния проект „ЕвроВизия. Музеите представят Европа“ (ЕМЕЕ).

ЕМЕЕ развива иновативната концепция за музеите като „социална арена“ и място за диалог, във все по-многокултурната обществена среда.

Проектът се подкрепя по програма „Култура“ на Европейската комисия и се развива в периода 2012 – 2016 г.

Маестро Ешкенази ще пристигне специално за стартиращите на 9 ноември 2015 г. в НИМ, „Лаборатории „ЕвроВизии” – експериментална серия изложби и дейности под надслов „Един предмет – много визии – ЕвроВизии”.

Той ще изпълни музиката от филма „Списъкът на Шиндлер” и други музикални произведения, при откриването на експозицията „Крехка толерантност“ – един различен поглед, за спасението на евреите в Европа по времето на Холокоста, пресъздаден с нови сценографски решения.

Партньори по проекта ЕМЕЕ на НИМ са Националният музей на Словения, Националният археологически музей в Португалия, Университет Аусбург-Германия, Университет Рома-Тре, Италия, Университет Париж-ЕSPE, Франция, Ателие „Брюкнер“ в Щутгарт – Германия и Ателие „Монохром“ Виена.

Координацията се осъществява от катедрата по историческа дидактика в Университета в Аусбург под ръководството на проф. д-р Сузане Поп.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.