Начало BG Открития BG учен откри: Вино и туршия и забравяш за висок холестерол и кръвно

BG учен откри: Вино и туршия и забравяш за висок холестерол и кръвно

от LittleBG
2 коментара

Червено вино и бактерия в българската туршия – това е тайната за нормализирането на холестерола и кръвното налягане! До това откритие е достигнал българинът Валентин Цочев. Заедно с новооткрития Център за приложни изследвания и иновации в Софийския университет, младият специалист открива, че съчетанието на антиоксиданта на червеното вино и добрата бактерия в българските туршии подпомага нормализирането на холестерола и кръвното налягане само след 3-месечна употреба.

„Много съм развълнуван, че с моите колеги успяхме да намерим начин да помогнем на хора със сърдечно-съдови проблеми, като например, висок холестерол и високо кръвно налягане. Без лекарства със странични ефекти, които ги обричат на дългосрочна зависимост, а чрез чисто натурални продукти“, споделя откривателят.

Валентин Цочев аргументира откритието си с факта, че в началото на 20-и век България е имала 6 пъти повече столетници на глава на населението от Америка, защото хората са консумирали чисти храни.

„В някакъв смисъл нашата българска бактерия в туршията, както и антиоксидантът на червеното вино, са били част от традиционната трапеза на българите. Днес иновацията от Центъра за приложни изследвания в Софийския университет има корени точно към тези български традиции. Принципът е същият, защото във всяка таблетка има 75 мг транс-резвератрол (антиоксидантът, който може да се извлече от приблизително 50 бутилки червено вино) и един 1 млрд. млечнокисели бактерии с полезни качества, концентрирани от един литър сок от туршия“, коментира Валентин Цочев.

висок холестерол и кръвно

Снимка: dir.bg

Българска иновативна фирма започна съвместна работа с младия учен и от септември тази година произвежда неговата иновация под формата на таблетки като хранителна добавка. Фирмата вярва, че старите български рецепти имат голям потенциал за решаване на много здравословни проблеми, без да има други странични ефекти.

Модерната наука дава допълнителни предимства при извличането на добрите съставки и за премахването на лошите от тези български традиции. Например, за да се приеме толкова високо количество от антиоксиданта на червеното вино, трябва да се изпият 50 бутилки червено вино в един ден, което само по себе си е невъзможно. Сега една таблетка, в която няма алкохол, може да достави същите количества от благотворната съставка.

Източник: dnes.dir.bg

2 коментара
0

Подобни публикации

2 коментара

Рени 05/11/2019 - 16:52

И коя е тази хранителна добавка?

Reply
Деян 14/11/2019 - 14:23

Очевидно на този млад учен не му е известно защо човек има холестерол и оттам високо кръвно.

Reply

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност