Знаете ли колко ястия могат да се приготвят с кисело мляко?

vbox.com

vbox.comКолко ястия могат да се приготвят с кисело мляко – това демонстрираха в китното родопско село Момчиловци, където се проведе първият фестивал на киселото мляко „Традициите на Родопите в Момчиловци”, съобщава Vesti.bg.

И четирите дни на фестивала бяха изпълнени с богата фолклорна програма, изложение на народни художествени занаяти, имаше изложение на производители на млечни продукти. Направена бе демонстрация „Биене на бърканица“ и добиване на масло.

Николая Никова от Момчиловци е победителката в конкурса „Мис Родопи“ 2015, който се проведе в рамките на фестивала. Момичето се отличи с невероятния си талант да свири на гайда – младата дама е солист на 100-те каба гайди.

Амбицията на организаторите на фестивала – китайската компания Bright Dairy, е той да се развива и всяка следваща година да събира все повече гости и участници. Някои от гостите на фестивала опитаха и  киселото мляко с марка Момчиловци, което се произвежда в Китай.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.