Шоуто „Звук и светлина“ след всеки оперен спектакъл от „Сцена на вековете“

veliko-tarnovo.net

veliko-tarnovo.net

Шоуто „Звук и светлина“ ще бъде излъчвано след всеки спектакъл от тазгодишния Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец във Велико Търново.

Публиката на културния форум, всички гости и жители на старата столица могат да видят аудио-визуалния спектакъл на 24, 25 и 31 юли и на 1 август.. Програмата „Царевград Търнов – Звук и светлина“ може да се наблюдава от площад „Цар Асен I“ пред Архитектурно-музеен резерват „Царевец“.

Първата българска историческа опера в четири действия „Борислав“ на маестро Георги Атанасов и шедьовъра на руската класика, операта „Борис Годунов“ от Модест Мусоргски са в афиша на „Сцена на векоовете-2015“. Спектаклите на Царевец на двете заглавия, „Борислав“ на 24 и 25 юли и „Борис Годунов“ на 31 юли и 1 август, са с начален час 21,00.

Соофийската опера и балет ще направи и две балетни вечери в Летния театър в парк „Марно поле“ – на 28 юли е балетът „Зорба гъркът“ по Микис Теодоракис, а на 29 юли са балетите „Кармен“ и „Рапсодия в синьо“ по музика на Бизе-Шчедрин и Джордж Гершуин.

Билети за фестивала ссе предлагат в изнесени каси пред Община Велико Търново и до Съдебната палата,, в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново и в системата на www.eventim.bg.

Организатори на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ са Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ в партньорството със Софийската опера и балет.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.