Българска бира грабна злато за най-качествената в света

бира

Българската бира е най-качествената в света. Това е категорично ясно, след като бира, произведена в България, грабна злания медал на световната класация за качество World Quality Selections 2017 на института Monde Selection („Монд Селексион“) в Брюксел, съобщава Дарик.
Родната пивоварна бе отличена с високото признание в конкуренция с около 3000 продукта от над 80 страни.

Журито на конкурса включва членове на Френската кулинарна академия, главни готвачи на ресторанти, отличени със звезди Мишлен, и водещи световни експерти в сферата на храните и напитките.

Наградата е един от най-престижните еталони за качество, присъждан на най-добрите продукти в съответните категории от 1961 г. насам.

„Фактът, че за четвърта поредна година получаваме това престижно отличие ни прави изключително горди. С екипа на компанията вложихме много усилия, за да постигнем нивото, на което сме днес – да използваме селектирани материали и най-модерни технологии в производствения процес, да прилагаме строг качествен контрол на всеки етап и да предлагаме продукт от най-високо ниво. Оценки като тази ни мотивират да продължаваме в същата посока, със същия ентусиазъм и все така добра екипна работа. И да гледаме към нови пазари, където да предлагаме нашето висококачествено пиво на достъпна цена“, споделя по повод отличието изпълнителният директор на пивоварна „Бритос“ Габриела Петрова.

Това не е първо отличие за бира Бритос в авторитетния конкурс – пивото е носител на златен медал през 2015 г. и сребърни медали през 2014 г. и 2016 г.

Към българската пивоварна вече е отправена покана да получат златното отличие на специална церемония в Ла Валета, Малта на 29 май.
Пивоварна „Бритос“ е открита през 2012 година във Велико Търново. „Бритос“ е думата, с която още траките са наричали бирата.

Изградена е на площ от 13 декара, а инсталацията ѝ е едно от най-модерните и високотехнологични съоръжения на Балканския полуостров. Годишният производствен капацитет е 20 млн. литра при напълно автоматизиран процес, с висока ефективност на технологията. Фабриката работи с машини на GEA – Huppmann, Германия, успокоителни съдове и ферментатори от Holvrieka, Белгия, филтрираща система Filtrox, Швейцария, и бутилиращата система Krones, Германия, която е сертифицирана по ISO 22000:2005, HACCP.

Международният институт за селекция на качеството „Монд Селексион“ е основан в Брюксел през 1961 г. На отличените продукти се връчва етикет за качество, който служи като рекламен инструмент за производителите и дистрибуторите. „Монд Селексион“ връчва своите отличия в следните категории: спиртни напитки и ликьори; бира, минерална вода и безалкохолни напитки; диетични и здравословни продукти; козметика; вино.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.