Знаете ли, че България има жена войвода?

Facebook

Facebook
Знаете ли, че България има женски аналог на Робин Худ и Уилям Уолъс?

Не една, а над 50 жени оставят хурка и грабват пушка в борба за справедливост и нито една не става редови хайдутин, а всички – воеводи на мъжки чети!

Филмът за една от тях – Румена Воевода се подготвя от 5 години и ще се снима тази есен.

Каузата на екипа е да покаже във филма автентичния и забравен български свят на 19 век -екипът събира и реставрира носии, оръжия, ятагани, накити, къщи. И набира допълнителни средства за подготовката!

За първи път български игрален филм дава възможност на всички да се включат в правенето му с кампания за дарения, срещу които ще получите тематични дарове: предварителни билети, достъп до онлайн гледане на филма, DVD, участие в самия филм, покани за премиера, уникални носии и мн. др.

ТОЗИ ФИЛМ НЕ…

…следва клишето ‘хайдути се борят с турци и мюсюлмани’. Интересува ни отношението чoвeк-човек. Не в един случай от историята свой – свой убива, а ръка се подава и от враг – с респект.

…ползва бутафорен реквизит, оръжия и стилизирани носии. С помощта на ентусиасти и колекционери на съкровища от Възраждането – съвременни хайдути – ние възстановяваме истински реликви и умения от време оно.

…е холивудски екшън със супер герои и огромни масовки. Нашите герои са земни и корави, а повечето ни актьори са или малко познати лица, или хора от живота, които ще видим за първи път на екран.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×