Родолюбиви българи представят част от богатите ни фолклорни ритми

фолклорни ритми
На 5 декември 2016 г. от 19.00 ч. в кино-театър „Освобождение“ в София, родолюбиви малки и големи българи ще представят част от богатите ни фолклорни ритми от цяла България с празничния концерт „Да черпим от извора“.

Песни, музика и танц ще се преплетат в едно, за да покажат как се радва, как се труди, как работи и празнува българина. В концерта с особен плам и жар в сърцата ще се изявят танцов клуб „Българско хоро“ при Народно читалище “Бачо Киро-1945“ София с подкрепата на Института за Етнография и Фолклористика с Етнографски Музей-БАН, танцов ансамбъл „Русаля“ при Народно читалище „Мироско Райчев-1927“ от с. Горни Богров, школа за народни танци “Голeм мерак“ от гр. Своге, детски танцов състав „Ха, сега“ при Народно читалище „Градище-1907“ от гр. Своге, певицата Ваня Цветкова, младият глас на шоплука Димитър Лукарски и женска формация за обработен фолклор при Народно читалище „Христо Ботев-1929“ от с. Церово – „Фолклорна фантазия“.

Ролята на водещия е поверена на успешния и млад актьор Борис Георгиев. На сцената ще бъдат представени песни и танци от Северозападна, Тракийска, Шопска, Пиринска и Добруджанска етнографски области, а гвоздеят на програмата ще е представянето на старинна коледарска благословия, характерна за Горни Богров, с препратка към публиката за подготовка към наближаващите празници и коледни тайнства.

Организаторите са избрали неслучайно и мотото за събитието, мъдрата мисъл на даскал Бачо Киро Петров от Бяла Черква, която гласи: „Ако срещнеш жаден човек, хубаво е да го напоиш, но още по-хубаво е да му покажеш пътя към извора, за да пие, колкото иска душата му”, като идеята им е пътят към извора да е вечно отворен, а самият извор – непресъхващ.

Билети за концерта могат да се закупят от мрежата на eventim.bg и на касите на техните партньори.

фолклорни ритми

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *