15 причини да се запътите към България възможно най-скоро!

Simeon Simeonov photographyОт къде сте? Всеки българин отговаря на този въпрос еднозначно, но получава всеки път много различни реакции отсреща. България може и да е малка част от Европа, но това не пречи да знаете къде се намира.

Предлагаме един материал, който дава малко повече информация за родината ни за чужденците, за които Балканите са просто края на континента.

България, в частност, е идеалното място за едно балканско приключение.

Ето и 15 причини да се запътите към България възможно най-скоро, събрани от seebulgaria.bg.
 1. С въздушния транспорт е по-лесно и по-евтино, отколкото си мислите

Въпреки че средният американец не е в състояние да определи къде точно на картата се намира София, полетите до столицата на България са впечатляващо достъпни. Ако решите да разгледате България, трябва да знаете, че всичко е на кратки разстояние – за няколко часа ще се на морето, на планина или пък някъде другаде. В страната се пътува бързо както със самолет, така и с кола.

 1. Бреговата ивица е отлична

Говорейки за плажове, Слънчев бряг е лятното бягство, което ще искате да изживявате отново и отново. Въобще, плажовете в България са изключително красиви, снабдени с чадъри и шезлонги и разбира се – с много кафенето и барове. Какво по-хубаво, нали?

beachsilistar_1398149201_24

 1. И ще хапнете най-вкусната храна в живота си

Кюфтета, кебапчета или просто бургери – всичко, което ще опитате в България, ще ви хареса и ще искате още и още.

 1. Две думи: пържен хляб

Мекицата е вид пържен хляб, който има невероятен вкус, подобен на хлебно американско изделие. Но мекицата се яде топла и има мек център. А българите я ядат за закуска. Вкусно!
 1. Природата е прекрасна

Туризмът в планината, където водопадите са безкрайни, и пещерите – красиви – ще ви очарова. Балканът, както го наричат българите, е зелен, красиви и с много места за приключение сред природата, встрани от отъпкания път.

Рилските езера

 1. И повечето забележителности са безплатни за посещение

Дали това е скала, изнесена над морето, някой арт квартал със занаятчии и художници или вътрешността на елегантна средновековна църква, ще видите много културни забележителности и то за нищо пари.

 1. Времето за коктейли е… по всяко време

Дали това е с обяда, по време на вечеря, с кафето или на улицата, българите винаги са готови да пият. Но те са предпазливи с алкохола: бъдете и вие!

 1. Ще се запознаете с някои от най-дружелюбните хора, които някога ще срещали

Всичи туристи ще се съгласят: българите са изключително приятелски настроени и готови да се уверят, че сте се запознали с най-ДОБРОТО от тяхната култура, с която са изключително горди. Очаквайте баби, магазинери, студенти и сервитьори да ви поздравят с усмивка, а след това да ви помагат или нахранят, ако сте гладен.

13 неща

 1. Вие със сигурност ще превъзмогнете страха си от височини…

Опитайте да погледнете от ръба на Копитото, изкачете се до 7-те тепета на Пловдив или вземете лифта с голяма надморска височина до 7-те рилски езера. Тези гледки  са достатъчни, за да излекувате нечий от страх от височини.

 1. И дори църквите разкриват ослепителни гледки

България е осеяна с десетки живописни манастири. Затова задължително посетете някои от тях. Не пропускайте за нищо на света Рилският манастир.

11. Танцуването е навсякъде!

Разбира се, може да посетите осветен с неонови светлини чалга клуб и да се смесите с оскъдно облечени танцьорки до 6 часа сутринта и да танцувате цяла нощ. Или можете да танцувате около масата за вечеря с приятелите си в традиционен български ресторант, където възможност да потанцува български народни танци получава всеки посетител.

DSC_00881-1024x680-1024x680
 1. А животът е сирене, през цялото време!

След седмица в България ще заобичате сиренето до без край. Сирене ще бъде новото ви презиме. Българите го съчетават с домати, месо или пухкав бял хляб. А типична българска храна е баница – отново със сирене!

 1. Храната често е евтина

Ако искате да се насладите на луксозна вечеря, докато сте в България, имайте предвид, че чиния с лакомства, напитки и различни неща, ще ви струва около 10-20 долара. Разбира се, цените варират на различните места. Но като цяло това е цената за ястията.

14. Българите вземат празниците насериозно

Българите имат много официални празници. Българите не се колебаят да си почиват не само на официалните празници. Така че – станете част от Деня на Освобождението или Гергьовден и се присъединете към едно от празненствата по улиците.

15. Старото се смесва с новото

Например, римските останки в София са заобиколени от модерни постройки, които опияняват всеки заинтересован от архитектура. Обиколката на София никога не е скучна, а в нея се събират толкова много стилове. Както казват българите: „Расте, но не старее!

Elina Ninova photography

Elina Ninova photography
×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.