Начало Българи юнаци Българин стана млад австралиец на 2017 г.

Българин стана млад австралиец на 2017 г.

0 Коментар

млад австралиец

Българин бе обявен за млад австралиец на 2017 година. Модният дизайнер Пол Василев е с български корени и грабна престижната ежегодна награда.
Тя се връчва на видни австралийци, които са станали модели за подражание на своите съграждани. Подборът се осъществява на базата на кандидатури, предложени от всичките 32 щати и територии на Австралия, пише в. „Телеграф“.

26-годишният Пол, чийто баща е българин, е създал световноизвестната модна къща „Паоло Себастиан“. Себастиан е второто му има, а Паоло е поиталианченото му малко има (майка му е италианка).

Както изтъкват австралийски медии, малко техни сънародници могат да произнесат и запомнят българското му фамилно име.

млад австралиец

Пол от малък изпитвал страстна любов към модата. След като баба му го научила да ползва шевната машина, той ушил първата си рокля едва 11-годишен. Като тийнейджър създал множество официални тоалети за свои приятелки, а на 16 години представил първата си модна колекция. Година по-късно той лансирал своя лейбъл.

Младият моделиер е завършил престижния Европейски институн за дизайн в Милано. Сега Пол дава работа на 15 шивачки в своята фирма в родния си град Аделаида, а 50% от продажбите на луксозните му ръчно изработени тоалети се извършват в чужбина.

Някои от тях са били носени на червения килим при раздаването на наградите „Оскар“ и „Златен глобус“. Миналата година неговата колекция „Позлатени крила“ бе показана по време на Седмицата на висшата мода в Париж.

Макар да е от смесен брак, Пол тачи българските си корени. Всеки Великден той ходи на вечерната литургия в православната черква в Аделаида, където има голяма колония от нашенци.

Дори прави колекция, базирана на българските традиции. „Нарекохме я Снежанка, защото бе вдъхновена от пътуването ми в България през 2014 г. Използвахме всички малки покривчици и шевици на баба ми“, разказва Пол.

Всички тоалети са направени ръчно. Всеки шев се изработва ръчно, в Австралия.

млад австралиецТози уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност