Българин строи най-големия круизен кораб в света

„Симфония на моретата“ – това поетично име носи най-големият круизен кораб в света, построен в корабостроителницата STX France в западния френски град Сен-Назер. Корабът е с дължина 362 м и широчина 66 м. Може да поеме над 8000 души, включително 2200 души екипаж. Става дума за същински плаващ град, с ресторанти и места за развлечения с площ над 66 000 кв. м.

круизен кораб Симфония на моретата

Зад строителството на кораба стои труда на хиляди души от различни националности. Сред тях е 22-годишният Александър Ангелов от Козлодуй. Младият мъж работил в STX France 3 месеца, като половината от тях прекарал като част от бояджийска група на кораба, съобщава Дарик.

„Колегите, с които работих пряко, бяха предимно българи, обаче на кораба се запознах с хора от Бали, Бангладеш, Филипини“, разказа Александър.

Симфония на моретата

Младият мъж не крие, че е щастлив от възможността да бъде част от историята на кораб, към който цял свят проявява огромен интерес. „Определено съм много горд от себе си, че съм работил на най-големия кораб в света. Изживяването там ще ми остане спомен за цял живот“, категоричен е той.

Иначе за Александър мечтите се изразяват основно в една дума – музика. Може би е интересно съвпадение с името на кораба, на който е работил – „Симфония на моретата“. „Занимавам се с музика от няколко години. Уча се да свиря на пиано и скоро ще започна да продуцирам собствена музика“, разказа още той.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.