Българка ще облича американците

megz1
През последните години у нас сякаш беше изключително модерно да се създават модни марки, като 90% от тях се оказаха еднодневки, но една успя да се изстреля на международно ниво. Парадоксално, но факт – едва 25-годишна – Миглена Каканашева управлява компания с над 100 служители и с износ за милиони.

Само за пет години, откакто стартира MegZ, равносметката е, че днес е сред най-добрите родни марки на пазара на дребно в България. Имат 4 собствени бутика, 5 франчайз магазина и зареждат над 50 магазина в цялата страна.

Партньори са с над 10 онлайн магазина за дрехи и аксесоари.

Имат складова база в Англия и продават на дребно там. Само 3 месеца след като влязоха в световния онлайн гигант Asos – в графа бутици, се изстреляха в ТОП10 по продажби.

Към момента навън продават основно на едро. Изнасят за Полша, Англия, Италия, Естония, Русия. Клиентите им на едро към момента са малки и средни магазини и онлайн сайтове. Много от тях продават дрехите им със собствени етикети.

А това, на което залагат, е луксозно преживяване под формата на продукт на бюджет. Визията на артикула винаги е обвързана с модерен за сезона тип лайфстайл.

Фотосесиите се заснемат в модерните за периода ресторанти/клубове.

megz3

Целта е директно при познаване на клиента. Както изграждане на образ едновременно близък до техния, но и същевременно желан. В тяхната политика е заложен следният замисъл: клиентът да успява да намира стила на марката модерен, ексклузивен, като от корицата на списание и вътрешно да е убеден, че за пръв път му се дава възможност да го има.

Собственичката на бранда и хората, които стоят зад проекта, са  се устремили към Америка – новата дестинация, която ще се запознае с българския талант и трудоспособност.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.