Български анимационен филм с успех в Лондон

littlebg.com

Нова телевизия

Аниматорът Димитър Костадинов заедно с идейния съавтор Наталия Петкова с признание в анимацията. Техният филм стигна на финалите на престижните филмови награди на сп. „Емпайър“ в Лондон.

Късометражният филм е едноминутен римейк на „Смело сърце” с Мел Гибсън, като е избран измежду 750 филма в цял свят. Митко Костадинов е режисьор на филма, а Наталия е актриса за куклен театър.

„Идеята беше да направим нещо по-различно, да не пресъздаваме едно към едно сцените”, разказва Димитър Костадинов пред Нова телевизия.

В техния филм се появява Дейвид Бекъв. „Когато режат главата на Уилям Уолъс, той я спира. Тук има малко символ за това, че шотландците искат да се отделят, но не им се позволява и така сме го намекнали по такъв забавен начин”, споделя Наталия Петкова.

В Лондон Наталия и Димитър имат честта да гледат филма си редом с режисьора на Кристофър Нолън, актьорите Ралф Файнс и Лийъм Нийсън.

„България за втори път попада в световния топ 5, сега са топ четири. Тази година ни казаха: „Явно наистина са ви много добри аниматорите, защото буквално за пет години двама финалисти и двата филма с анимация”, коментира Васил Николов, организатор на конкурса в България.

Следващите проекти на Наталия и Димитър ще обединяват кукли и анимация. Те са убедени, че и в България има условия да се прави кино.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.