Български стартъп обединява хотелиерство и споделено работно място

стартъп

Докато през последните години работата в споделените работни места навлезе и стана изключително популярна сред хора на свободна практика и фирми, то осигуряването на нощувки в самите места (co-living) рядко се споменаваше като опция в България.

Co-mad е стартъп, който използва именно този модел, който е изключително популярен навън и успешно го прилага в България. Това е бизнес ниша, която дава възможност не само за разнообразие и почивка по време на работа, но и с положителен ефект при изграждане на работни отношения между служителите.
Идеята на създателите му е да предоставят възможност за уединение, което обаче да не пречи на работния процес, а напротив. Място за работа сред природата, което освен всичко предлага възможност и за нощувки. Co-mad Coworking не е хотел, а комплекс, който дава всички възможни удобства на цели екипи от фирми да експериментират, като работят от по-тихо и спокойно място извън града.

Създателите на Co-Mad Тодор Васев и Даниел Иванов получават вдъхновение за изграждането на комплекса в България миналата година. Даниел е активен дигитален номад, който в опита си по света е бил част от редица такива пространства за споделено работно място, а решението за осъществяването на Co-mad Coworking взимат докато са на почивка в Испания. Те са обърнали внимание на начина, по който някои фирми работят в подобни спокойни отдалечени от града кътчета в Испания.

стартъп

Връщайки се в България, Тодор и неговия съдружник Даниел създават иновативното място, което вече работи от няколко месеца и е все по-популярно сред фирмите, които се интересуват от такъв тип разнообразие. Офисът е изнесен сред природата и въпреки това развлеченията не липсват. Наблизо има картинг писта, аквапарк, рафтинг, футболно игрище и голяма поляна с възможности за пикник до река Струма, която е непосредствено до комплекса.

Coworkation е термин, който определя споделената работа по време на отдих и изкуството да работиш, докато почиваш извън шумния град. Вместо в обедната почивка да се разхождат в мола, хората, които посещават Co-mad го правят сред природата, организирайки си пикник или просто обяд на чист въздух. Нова тенденция, добре позната на Запад, която тепърва се развива в България и има всички предпоставки да създаде нови модели в бизнеса на споделените работни места.

Предопределя се от нуждата от промяна на обстановката, възможността за гъвкаво работно време и различното взаимодействие с екипа. Подходящ е както за цели фирми, така и за дигиталните номади, които търсят място, откъдето да работят, но и където да пренощуват..

Значението на работата в място като Co-mad е с малко по-различен модел от познатия тиймбилдинг, защото там хората не отиват, за да се забавляват и опознават, а за да надграждат работните си навици и отношения. “Понякога обяснявам на своите клиенти, че това е преди всичко място за работа и трябва да го ползват по възможно най-продуктивния за тяхната компания начин”, споделя Тодор.

Co-mad Coworking се намира в село Железница до Благоевград и само на 30 км от Банско. Офисът функционира от края на миналата година, като той е изцяло оборудван с техника, за да посрещне нуждите на своите посетители. Основните предимства са чистата природа, спокойната обстановка и множеството удобства, от които всеки може да се възползва. Комплексът е подходящ да се ползва както от фрийлансъри, така и от фирми до 21 души.

стартъп

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.