Дворецът на конгресите в Париж ще си сътрудничи с България

НДК, littlebg.com

НДК

Дворецът на конгресите в Париж ще си сътрудничи с НДК. Ново конгресно бюро към НДК ще се грижи за съвместната дейност

Това стана ясно по време на среща в Двореца на конгресите в Париж (Palais de Congres) между директора на НДК Мирослав Боршош, директора на Двореца на конгресите в Париж Паскал Рьонгоа и Брюно Делог, директор “Продукции”.

Тримата обсъдиха различни аспекти за сътрудничество между двете културни институции, които са членове на Международната организация на конгресните дворци (AIPC), като акцентът падна върху конгресната дейност.

“Новият подход е предлагането на интегрирана услуга и постоянното й модернизиране, за да отговорим максимално адекватно на нуждите на посетителите. От изключително значение е осъвременяването на визията, предоставянето на повече пространство както в посетителската зона, така и по отношение на наемните площи”, каза по време на срещата директорът на Двореца на конгресите в Париж Паскал Рьонгоа.

Двете страни се договориха за засилен обмен на различни конгресни формати.

“Дворецът на конгресите в Париж е най-големият конгресен център в света с над 10 млн. публика годишно. НДК е най-големият конгресен център на Балканите, с над 1 млн. посетители годишно, което е добра заявка за сътрудничество”, смята Брюно Делог, директор “Продукции”.

Мирослав Боршош представи в детайли дейността на НДК и потенциалните възможности за бъдещо сътрудничество. По време на срещата стана ясно, че най-краткосрочните съвместни проекти, свързани с конгресната дейност, са възможни между двете страни.

“България ще бъде партньор и домакин на подобни мащабни събития”, каза след срещата Мирослав Боршош.

Новите партньори в Париж подкрепиха идеята на Мирослав Боршош за създаването на ново конгресно бюро, което да осъществява бъдещата съвместна дейност.

Двете страни обсъдиха и възможността за подписване на Меморандум за сътрудничество в конгресната дейност и обмена на културни продукти.

Срещата е по покана на Пабло Накле – Черути (генерален директор на групата VIPARIS), към която принадлежи Конгресният дворец в Париж.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×