Ето как да си подновите шофьорската книжка, ако не живеете в България!

книжка
Не живеете в България и това от една страна ви създава неудобства при подмяната на личните ви документи. Сега има добра новина за всички българи в чужбина. А именно – ето как да си подновите шофьорската книжка, ако не живеете в България!

Българите в чужбина ще могат да подават заявления за подмяна на шофьорската си книжка чрез системата за електронни услуги на МВнР.

Това става възможно, след като правителството одобри промени в Правилника за издаване на българските лични документи и Тарифа №3 за таксите, които се събират за консулско обслужване, пише в. „Дневник“.

Подаването на искане за издаване ново свидетелство за управление на МПС ще става чрез онлайн форма, която ще се намира на страницата на външното министерство.

Задължително условия обаче е подателят да притежава квалифициран електронен подпис, да е издавал български документ за самоличност в последните 59 месеца и да са им били снети необходимите биометрични данни.

Заплащането на заявените услуги също ще става по електронен път.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.