Първо злато за България в Баку

Facebook

Facebook

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви триумфираха в турнира по бадминтон на двойки жени, с което осигуриха първо злато за страната ни на Европейските игри в Баку.

Представителките ни надиграха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косецка с 21:12, 23:21.

Българките доминираха срещу съперничките си в първия гейм и го взеха за 17 минути. Във втория играта беше равностойна, но класата на Стоеви си каза думата в заключителната част на гейма. Те поведоха с 20:17, не успяха да се възползват от четири мачпойнта, но при петия не сбъркаха и сложиха край на спора, съобщава Нова телевизия.

Габриела Стоева е на 20 години, а Стефани на 19. Сестрите стигнаха до големия успех в Баку, без да загубят нито един гейм.

България може да завоюва още един златен медал, ако утре волейболистите ни надвият германците, с което ще станат първият волейболен шампион в историята на Европейските игри.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.