Хоро за хората

www.facebook.com/horazahorata

www.facebook.com/horazahorataКазват, че танцовият фолклор на един народ е мярка за неговия духовен живот.

Доказателство на тези думи са група ентусиасти, които всяка неделя, половин час преди залез, се събират на площада в града или селото, където живеят, за да тропнат по едно хорце.

Инициативата вече се провежда близо година. Организаторите от „Хора за Хората“ са се захванали да възобновят хилядолетната традиция по нашите земи – заедно, хванати за ръце, да се свързваме, да се веселим и съживяваме духа и тялото си, под звуците на народна музика, в ритъма на хорото.

Българските фолклор и хора съдържат дълбок езотеричен пласт и съхраняват могъщо закодирано познание за вселената и послание към хората. Вибрационната им мощ синхронизира и настройва човешките души и тела към честотите на Природата, в съзвучие с многообразието и единността на проявленията на Божественото. Така се получавало безкрайното преливане, завихряне и обмен между Небето, Човека и Земята.

Българското хоро от хилядолетия събира хората да играят хванати един за друг в кръг, с музикантите, гайдар и тъпанджия, в центъра. Хорото е огледало на космичното като: енергетичен модел на нашата Слънчева система, където Тъпанът е слънцето, а Гайдата е енергията на неговите лъчи; движението на играчите по посока, обратна на часовниковата стрелка – както се движат планетите около Слънцето, и с кратка промяна на посоката, по подобие ретроградно планетно движение от гледна точка на Земята.

Всяка стъпка, всеки детайл отразяват принципите на свещената геометрия и създават синхронизация и вибрационен резонанс между вселената и човека, между Божествения източник и проявлението във всички пространства и измерения на видимия и невидимия свят. Хорото е ретранслатор на космична енергия и същевременно мощен генератор на психична, физическа и духовна мощ за Хората.

Българското хоро е мощна интегрална енергийна практика, съпоставима с цигун, йога или паневритмия, обединяваща музика, движение, и песен в пълен синхрон. Хорото поддържа и подхранва здравето, силите и способностите на хората на високо равнище. А в центъра на хорото гайдата и тъпанът задават вибрацията на вселенската енергия и ритъма на космическия пулс и настройват антените на Хората в Хорото, за връзка с и за разпознаване на Божественото във всяко творение на мирозданието. За да вярват и помнят Хората че са част от Бога, канал между Небето и Земята, съществуващ за да твори реалност пълна с хармония и чудеса.

От „Хора за хората“ призовават българите от други градове и села в страната да се организират свободно за ежеседмични хора на площада, като обещават да помагат с каквото могат искрата на хорото да пламне в цялата страна.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.