Дани Димитров и Ясен Друмев подготвят нов и много интересен съвместен проект

С изключителен интерес от почитателите бе посрещната премиерата на песента „Jelka“, дело на музикантите Дани Димитров и Ясен Друмев. Парчето е уникално съчетание от хаус, дъбстеп и леки EDM елементи, като основния мотив е български народен хор, съчетан с китара и кавал.

Видеото е заснето в местността Бачиново край Благоевград. Лентата пресъздава обстановка от преди 150 години, която е взаимствана от българския фолклор…

Музиката и аранжимента на „Jelka“ са дело на Дани Димитров, а партиите на кавала са изсвирени от Ясен Друмев. Режисьор на видеото е Жоро Ставрев, в ролята на красивата самодива влиза младата актриса Ивета Димитрова, а за визиите в лентата се погрижи гримьорът Франческа Анри.

Срещаме ви с Дани Димитров и Ясен Друмев, за да ни разкажат повече за „Jelka“.
Защо точно „Желка“? Защо избрахте точно тази българска народна песен да я съчетаете с хаус, дъбстеп и модерно звучене?

Защото тази народна песен досега не е правена в такъв аранжимент и стил. Това е песен, която е типично българска, пълното й име е „Тръгна Желькя на оранье“, но ние решихме да остане само „Желка“, защото ще се запомня по-лесно.

Защо се върнахте 150 г. назад и станахте хайдути?

Искахме да направим нещо различно в български музикален клип, което може би не е правено до момента в такъв тип музика. Има други изпълнители, които правят подобни неща, но няма такива, които го правят на изцяло на фолклорна тематика.

Как избрахте мястото за заснемане на видеото?

Нашият режисьор Жоро Ставрев го избра, много му хареса локацията. Гримьорката ни Франческа Анри, както и момичето с главна роля във видеото – младата актриса Ивета Димитрова, предложиха мястото, защото са ходили много пъти там и много харесват мястото. Има много позитивна енергия и усещането за спокойствие.

Вълкът или самодивата? Кой кой е? :)

Вълкът е самодивата и самодивата е вълкът.

LittleBG е сайт за Малка България – какво ви кара да се чувствате горди, че сте българи?

Българският фолклор и всички български традиции. България е едно райско кътче – имаме невероятна природа. В една малка площ са събрани толкова много неща. Имаме четири сезона, изключителни планини, море, домати, краставици, лютеница, кисело мляко, уникален мед. България има много богатства.

С коя българска народна песен бихте описали България?

Няколко са – „Излел е Дельо хайдутин“ на Валя Балканска, „Притури се планината“ на Стефка Съботинова и разбира се, „Желка“!

Кое е любимото ви място в България?

Много са! Черноморието, планините, Пловдив. Ние сме от Варна, но много обичаме Пловдив – това е град с много специална енергия.

Какво ви предстои като проекти занапред?

Подготвяме нов и много интересен съвместен проект. Може би ще го представим още тази есен.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.