Колко струва България?

интернет

интернет

Запитвали ли сте се колко струва една държава? На този въпрос отговор дават от Brand Finance. Те за поредна година подреждат в класация държавите като търговски марки и публикуват списък на тяхната цена.

Според данните им България струва точно 50 млрд. долара. Разбира се, тази сума е като търговска марка. Така в тазгодишната класация родината ни се изкачва с една позиция нагоре спрямо миналата година, когато съответно е била на 65 място, а сега е 64 място. В класацията участват 100 държави, уточнява economy.bg.
На първо място е САЩ, с оценка 19,703 трилиона долара.

На последно място е Ямайка или с 8 милиарда долара като търговска марка.
Съседните на България страни се класират по следния начин: Сърбия (78-о място/-4 позиции спрямо 2014/$31 млрд. стойност на марката); Гърция (59/без промяна/$60 млрд.); Румъния (48/без промяна/ $141 млрд.) и Турция (19/без промяна/$668 млрд.). Турция и Македония не присъства в класацията.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.