Мел Гибсън ще снима филм за цар Калоян

Tarnovgrad5
Мел Гибсън отдавна е фен на България. Неведнъж холивудският актьор е идвал у нас, за да снима касови продукции.

Сега новината, че ще режисира филм за българските царе, идва като нещо нормално за киноманиаците.

Холивудското студио „Милениум филм“ ще заснеме два филма у нас. Новината съобщи изпълнителният директор на „Ню Бояна филм” Ярив Лернер. Единият филм ще е за цар Борис III и спасяването на българските евреи. Другият филм ще бъде режисиран именно от Мел Гибсън и ще  разказва за цар Калоян и отношенията му с папа Инокентий III.

Сценаристите засега са американци, а филмите ще бъдат на английски език, за да могат да стигнат до възможно най-голяма аудитория, допълва в. „Труд“. Първоначалният сценарий е написан от Голан Рамрас, сценаристът на „Мистър и мисис Смит” с Брад Пит и Анджелина Джоли.

Известни български историци ще са консултанти на авторите на двата филма. Голан Рамрас пристига на 16 февруари, за да започне с тях работа по сценария, който трябва да е готов до началото на март.

„Мел Гибсън всъщност предпочита българските актьори, но, разбира се, ще търсим най-добрия – този, който най-добре отговаря на образа”, подчерта Ярив Лернер.

Снимките ще започнат до края на годината, като голяма част от кадрите ще бъдат заснети на автентичните исторически места. И двата проекта се очаква да бъдат завършени през 2017 г.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.