Знаете ли кой е най-четеният съвременен български писател за 2015 г.?

IMG_3866
В последно време се наблюдава една много изненадваща и приятна тенденция в България. И тя е, че книжарниците са все по-пълни и пълни. Фактите са налице – моловете бяха препълнени по празниците, но не само луксозните маркови магазини се радваха на много клиенти, но и книжарниците.

Така книгата се оказа желан подарък за българина.

Тази тенденция се затвърждава и от класацията, с която ще ви запознаем. А именно – кой е най-четеният съвременен български писател за 2015 г. Според данните на Столичната библиотека това е Стефан Цанев. Българският автор е бил най-търсен в библиотеката през 2015 г. със своята поредица „Български хроники“ и с романа „Богове и мравки“.

img_1263_1024x768

На достойното второ място се нарежда Георги Господинов. Българските читатели са търсили неговите книги „Физика на тъгата“ и „Естествен роман“.

Познатият от телевизионния екран с участието му в риалитото на БНТ „Ръкописът“ Владимир Зарев заема трето място в класацията на Столичната библиотека. Нейните читатели са търсили романите му – „Битието“ и „Орлов мост“, издаден в края на миналата година и посветен на протестите от емблематичния софийски площад през 2013-а.

Петицата в класацията делят сценаристът в „Шоуто на Слави“ и автор на множество хумористични сборници Иво Сиромахов и единствената жена в петчленния списък – Людмила Филипова.

Сред най-търсените български книги е била също и „Калуня-каля“, преоткритият шедьовър на вече покойния Георги Божинов. А дали и наскоро преиздадената му „Караджата“ ще влезе в класациите за настоящата година – предстои да стане ясно след година.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.