Новите 20 евро – с кирилица

item_new20eurofrhr
Нови 20 евро ще може да използваме в ЕС от 25 ноември 2015 г. Тогава Европейската централна банка (ЕЦБ) пуска в обращение новата банкнота от 20 евро.

Тя е третата от серия „Европа“ и се въвежда след тези с номинал от 5  и 10 евро. Останалите банкноти от серията предстои да бъдат въведени постепенно, в течение на няколко години.

Любопитното в новите 20 евро е надпис на кирилица, който се забелязва на тях. На кирилица бе написано „евро“ и при банкнотите от 5 и 10 евро.

Новата банкнота разполага с подобрени високотехнологични защити срещу фалшификация, най-видимата от които е новият холограмен прозорец. Тя е съобразена с нуждите на незрящите потребители. Именно този номинал е един от най-разпространените при разплащания и съответно – най-често фалшифициран.

Въпреки въвеждането на новата банкнота, старите 20 евро също ще останат валидни.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.