Проект с българско участие, обединяващ VR-приложения и социални мрежи

Вече ви разказахме за двамата талантливи българи и техния уникален пробив в областта на виртуалната реалност. Сега ще ви запознаем други талантливи българи, които също създават виртуален свят. Scienverse е софтуерна компания, специализирана върху виртуалната реалност.
Програмистите са талантливи българи, които създават виртуален свят, в който са съчетани VR-приложения и социални мрежи. Техният проект също се нарича Scienverse и това е един свят на виртуална реалност, в който се използват VR-игри и приложения в рамките на нова социална платформа.

Новата система Scienverse ще има открит код и ще комбинира различни VR-приложения, като по този начин и независими разработчици и програмисти ще могат да интегрират собствени приложения в новата платформа, уточняват още от kaldata.com. Ще се използват услуги, базирани на електронен облак, а потребителите ще могат да споделят емоции във виртуална триизмерна среда.

Генералният директор на Scienverse Бори Семерджиев споделя, че „Scienverse е идеалният мост между потребителите и създателите на VR-приложния и игри в екосистемата на виртуалната реалност. Осен това, гласовият чат в Scienverse, а не въвеждането на текст с помощта на клавиатурата, прави социалното взаимодействие по-интуитивно и естествено, като по този начин става възможно изграждането на социалните мрежи на бъдещето“.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.