Рецептата за дълголетие на 106-годишния дядо Илия

дядо Илия
Най-старият жител на Видинска област – Илия Христов от село Дреновец, отпразнува този месец 106-та си годишнина.

Според неговите близки дълголетието му се дължи на доброто отношение към хората. Той се е отличавал винаги с добротата си, скромността и любовта към хората, разказват за него роднини, приятели и познати пред БТА.

Илия Иванов Христов е роден на 1 юли 1910 г. в с. Горни Лом. Бил е 30 години санитар в Ломската болница, 21 години работи в аптеката в Дреновец и като пенсионер 14 години се труди в местния аграрен комплекс. Има син Йордан и дъщеря Боринка, която през последните няколко години се грижи за него.

Светата Библия и скромни подаръци получи столетникът от Белоградчишкия епископ Поликарп и духовници от Видин, които го посетиха в село Дреновец с благословението на Видинския митрополит Дометиан.

Дядо Илия, който живее при дъщеря си в село Дреновец, събра за тържеството си много жители на селото.

Гост беше кметът Надя Иванова, която му връчи почетния знак на Община Ружинци, както и поздравителен адрес от кмета на общината Александър Александров.

Тъй като е участвал във Втората световна война в състава на Ломския пехотен полк, за празника си дядо Илия получи грамота от Клуба на офицерите и сержантите от запаса – Видин. И самодейци от читалището в село Дреновец поздравиха столетника.
×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.