Само в България – на 1 май да караш ски и да откриеш летния сезон

littlebg.com Варвара

wikipedia

Само преди дни National Geographic обяви България за най-предпочитаната туристическа дестинация, базирайки се на проучване сред своите зрители. На този фон обаче трупаните с години проблеми в бранша остават все още неразрешими.

Оказва се, че сивият сектор завладял местата за настаняване, заниженото хотелиерско обслужване, липсата на чистотата в курортните и плажни зони, скъпите такси за чадъри и столове все още са детската болест на бранша, от която трудно може да бъде намерен изход.

На 1-ви май да караме ски и да открием летният сезон. Това предлага председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, цитиран от БНТ.

Преди началото на летния сезон той очерта проблеми с рускоговорящите туристи. Заради събитията в Украйна те не са заявили желание да почиват на българското Черноморие. Надеждата обаче е последните месеци да се реши този проблем, каза Рагин.

Председателят на БАХРА подкрепи искането на хотелиерите да отпаднат плажните концесии и безплатни чадъри. Той заяви, че концесионерите са готови да се откажат и това е един хубав жест към туристите.

Пламен Петров, мениджър на туристическа компания смята, че „България е залегнала като една евтина дестинация в много от западните страни. Много от западните туристи ни свързват като една евтина алкохолна дестинация, за съжаление. Естествено, когато дойдат едни по-нископлатени туристи, хотелиерите, колкото и хубави бази да имат, те няма как да предлагат качеството, на което са способни и няма как да плащат адекватно на своя персонал.“

Христо Янев, собственик на туроператорска фирма: „Пробрлемите в алтернативните форми на туризъм са малко по различни. Сивият сектор е доста голям. Това предполага невъзможността да се работи с определени къщи за гости, с определени комплекси, с определени хотели.“

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×