Начало Стара планина Скритите свойства на българските минерални извори

Скритите свойства на българските минерални извори

0 Коментар
esteto.bg

България е богата на минерални извори. Тук имаме изключителни съкровища – вдъхновение и лечение.

Минералните извори са едно чудесно средство за лечение на белите дробове. Най-подходящото място за това е Банкя и минералната вода там“, казва природолечителят Божидара Христова в ефира на БНТ.

Освен в Банкя, минерални извори има на много места в  България. Ако пък имате проблеми със ставите, то трябва да посетите Павел баня, посъветва специалистът. Все пак, трябва да се внимава, когато избираме място с минерална вода за лечение. Най-добре е да се посъветваме с лекар преди това.

Основната разлика във водата е във феномена – водата притежава жизнена сила, защото тя е един от петте елемента в света. Тази жизнена сила, която поглъщаме чрез телата си, ако сме в басейна или чрез пиенето на минерална вода, оказва благоприятен ефект. Извори, които са близки до манастири, свети места, оказва невероятни лечебни свойства, обясни още природолечителят.

Водите, които съдържат магнезий, както е модерно да се пие сега магнезий, изчистват организма и действат успокояващо. В почти всички топли извори има магнезий. Михалково има доста минерални извори, които подхранват и помагат, даде пример Божидара Христова. Тя препоръча и изворите около Софийското поле, водата в Горна баня и Овча купел – там водата е много полезна за пиене.

Но имайте предвид, че не е добре да се пиене много минерална вода, защото може дори да си навредим. Понякога хората прекаляват с пиенето на минерална вода. „Аз лично мия чешмяна вода, защото в София водата е чиста“, каза още тя. А пиенето на минерална вода продължително време пренасища. Полезна е изворната вода, слабоминералните води, смята специалистът.

Трябва да се внимава, обаче с престоя в горещи минерални басейни. Тъй като ако човек има сърдечни проблеми, не трябва да влиза в много топъл басейн. Така че колкото и да се твърди, че е полезно да се релаксира в горещи минерални басейни, това се оказва индивидуално за всеки човек.

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност