Снимки от дрон ни отвеждат в зловеща църква

Daily Mail

Daily MailСпиращите дъха снимки от дрон показват „Св. Иван Рилски” – от части потопена църква, намираща се близо до българския язовир Жребчево.

Църквата е била част от село, което е било наводнено до точката на изчезване, когато българските комунисти построили язовира през 1965 г.

Британското издание Daily Mail съобщава, че когато нивата на водата са достатъчно ниски, може да се видят останки от гробището на църквата. Призрачно празното място е известно сред фотографи и художници, които опъват палатки, за да уловят пейзажа в цялото му самотно величие.

Язовир Жребчево е на около 3 часа път с кола от София, натоварената столица на България и едно от най-евтините места за пътешествие тази година. Ако оставим настрана наводнената цивилизация, Жребчево е предпочитано място за наблюдаване на птици, риболов и лагеруване.

Ако ви допада цялото преживяване с потопени сгради, тогава можете да се отправите към Хърватия, за да се разходите из потопен град и да плавате с каяк в потънал затвор.

Като цяло това са идеалните места да „се изключите”, отпуснете и насладите на полузловещия, велик пейзаж.

Daily Mail

Daily Mail

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.