Студенти от Алма Матер стават като Графа и Саня Армутлиева

студенти

Графа и Саня Армутлиева за музикални продуценти, които търсят нови таланти, създават новите музикални хитове, които ежедневно слушаме по радиото. Те притежават музикални компании, с които продуцират различни изпълнители.
Но какво е общото между тях и студентите по българска филология от Софийския университет „Св. Климент Охридски“? Смятате – нищо!

Напротив! Студентите с подкрепата на Студентски съвет при Софийски университет „Св. Климент Охридски“ са решили да конкурират известните продуценти, като организират конкурс за текстове на песни.

Целта на конкурса е да се изберат текстове с филологическа стойност и да се преработят в песни за българската популярна музика. Много от текстовете на новите български парчета нямат културна тежест, нито филологическата перспектива за лиричност и смисъл.

Наградите в конкурса ще са три – две втори места и първо – избрани от 6-членно жури. Авторът на текста с първо място ще получи плакет за принос за връзките между филологията и изкуствата.

студенти

„Ще превърнем в песни всички произведения, които бъдат одобрени от нашата музикално-филологическа комисия. Това е още една възможност за изява, както и мотивация за разнообразните интереси на студентите“, споделя организаторът Атанас Нейчев.

Победителят ще се определи по точкова система от сбора на критериите: смислов и културен принос, инструментация, структура, оригиналност, ритъм, техника.

Формулярът за участие е отворен за всички студенти до 15 май на следния адрес: https://goo.gl/forms/WXuu2PZtZ9LYxQAS2.
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.